top of page

İADE VE GARANTİ

 

 

Tüm ürünlerimiz firmamız tarafından garanti altında olup, taşıma ve sevkiyat sırasında oluşabilecek hasarlara karşı sigortalıdır. Ancak sigortamızdan yararlanabilmeniz için teslimat sırasında paketlerinizi kurye görevlisinin önünde açıp, kontrol ederek teslim almanız gerekmektedir.  Eğer ürününüzde sevkiyat sırasında oluşan hasar ve darbe var ise, mutlaka kargonuzu getiren görevli ile tutanak tutarak ürünün geri iadesini yapmanız gerekmektedir. Ürün tarafınızdan teslim alındıktan sonra, kargo firmasının teslimatı sorunsuz tamamladığı ve ürünlerin kusursuz teslim edildiği kabul edilmektedir. Sitemiz üzerinden satın aldığınız ürünün hasarlı ve kusurlu çıkması halinde teslimat tarihinden itibaren en geç 7 iş günü içerisinde bize ulaşmanız gerekmektedir. Bu işlemleri takiben, anlaşmalı kargo şirketi ile bize ulaştıracağınız hatalı ürün en kısa sürede tekrar tarafınıza gönderilecektir. Ürün iadesi ve değiştirme şartları olarak, 4077 sayılı Tüketicinin Korunması Hakkında Kanun gereği uygulamalar esastır. Bunun dışında ürün üzerinde yapılan değişiklikler, ürünün deforme olması ya da orijinal halinin tarafınızdan bozulması garanti kapsamı dışındadır.

Yanlış bitki gönderimi ve hasarlı bitki dışında koşulsuz iade ve değişim maalesef mümkün değildir. Bitkilerin birer canlı olduğunu ve uzun günler kolide kalmalarının sağlıklarını olumsuz etkilediklerini unutmayınız...

 

Ayrıca Mesafeli Satış Sözleşmesinin ilgili maddeleri de şu şekildedir;

MADDE 5 - DEĞİŞİM VE İADE HAKKI

 

ALICI’nın teslim aldığı ürünleri iade etme ya da değiştirme hakkı iş bu sözleşmenin 5.1 no’lu “değişim ve iade koşulları” konulu maddesinin alt maddelerinde yer alan koşullar ile saklıdır.

5.1 Değişim ve iade koşulları:

5.1.1. ALICI ve/veya ALICI’nın teslimat yapılmasını istediği kişi ve/veya kurumlara teslim edilmiş olan ürün/ürünlerin renk, boy, tür veya malzeme özelliklerinin, www.bitkibitiyor.com internet sitesinde söz konusu ürün açıklamalarında yer alan özellikler ile aynı olmaması durumda; ALICI’nın 7 (yedi) gün içerisinde iade ya da değişim talebinde bulunma hakkı vardır. ALICI bu sebepler ile iade talebinde bulunur ise ürüne ve ambalajına maddi hasar vermeden SATICI’ya geri gönderecektir. Teslimden sonra ürünün ve amblajının özenle korunması borcu ALICI’ya, iade edilen ürünün kargo/nakliye bedeli SATICI’ya aittir. İade edilen ürün ile ilgili geri ödeme; iş bu sözleşmenin 4.10 no’lu maddesinde (*) yer alan prosedürler ile SATICI tarafından ALICI’ya yapılacaktır.

5.1.2. ALICI hiçbir sebep ile SATICI’nın kusurlu ürün göndermeyeceğini iş bu sözleşme onayı ile kabul etmiş olur. Ancak ALICI ve/veya ALICI’nın teslimat yapılmasını istediği kişi ve/veya kurumlara teslim edilmiş olan ürün/ürünlerin kusurlu (hasarlı, kırılmış, kurumuş, bozulmuş, arızalı) olması durumlarında; ALICI’nın iade ya da değişim talebinde bulunma hakkı vardır fakat; sevkiyat esnasında veya taşımadan kaynaklı söz konusu kusur ya da kusurların oluşabileceğinden dolayı ALICI, paketleri firma/kargo yetkilisi önünde açıp kontrol ve muayene ederek teslim almak ile ve ürün ile ilgili bir kusur tespit eder ise kargo yetkilisi ile birlikte tutanak haline getirerek ispatlamak ile yükümlüdür. SATICI, ALICI’nın kargo firması yetkilisi ile tutanak haline getirmediği olası hiçbir kusurdan sorumlu değildir. Ayrıca; ALICI, kolinin/paketin üzerinde hasar, yırtık ya da darbe tespit eder ise yine mutlaka firma yetkilileri ile tutanak tutarak ürünü teslim almama hakkının olduğunu, ürün teslim alındıktan sonra kargo teslim tutanağında aksi belirtilmedikçe kargo firmasının görevini tam olarak yerine getirdiğini ve ürünün sağlam şekilde teslim edildiğini iş bu sözleşme gereği kabul etmiş olur.

 


MADDE 6- CAYMA HAKKI

www.bitkibitiyor.com sitesi üzerinden sipariş verilen ürünler canlı ve cansız olmak üzere 2(iki) sınıfa ayrılmaktadır. Bu sınıflar www.bitkibitiyor.com internet sitesi üzerinde; iç mekan süs bitkileri, havayı temizleyen bitkiler, sukulent ve kaktüsler ile hayvan dostu bitkiler kategorileri altında olanlar canlı ürün (bitki), saksılar ve bakım ürünleri kategorileri altındaki ürünler ise cansız ürünler olarak nitelenmektedir. İş bu sözleşme kapsamında cayma hakkı her iki sınıftaki ürünler için farklılık göstermektedir.

6.1. Cansız ürünler:

ALICI, sözleşme konusu ürünün kendisine veya gösterdiği adresteki kişi/kuruluşa tesliminden itibaren 14(ondört) gün içinde cayma hakkına sahiptir. Cayma hakkının kullanılması için bu süre içinde SATICI'ya faks, email veya telefon ile bildirimde bulunulması ve ürünün 7. madde hükümleri çercevesinde kullanılmamış olması şarttır. Bu hakkın kullanılması halinde, 3. kişiye veya ALICI'ya teslim edilen ürünün SATICI'ya gönderildiğine ilişkin kargo teslim tutanağı örneği ile fatura aslının iadesi zorunludur. Bu belgelerin ulaşmasını takip eden 7(yedi) gün içinde ürün bedeli ALICI'ya iade edilir. Fatura aslı gönderilmez ise KDV ve varsa sair yasal yükümlülükler iade edilemez. Cayma hakkı nedeni ile iade edilen ürünün kargo bedeli SATICI tarafından karşılanır.

6.2. Canlı ürünler(bitkiler):

İş bu sözleşme gereğince canlı ürünlerin (bitkilerin) canlı ve geri gönderilmeye elverişli olmayan ve çabuk bozulma tehlikesi olan malzemeler kapsamına girdiği taraflarca kabul edilir. Mesafeli Sözleşmelere Dair Yönetmelik'in Cayma Hakkı başlıklı 7.maddesi 4.fıkrası c bendine göre ; Tüketicinin istekleri veya açıkca onun kişisel ihtiyaçları doğrultusunda hazırlanan mallarda tüketici cayma hakkını kullanamaz. Ayrıca tüketicinin, niteliği itibariyle geri gönderilmeye elverişli olmayan ve çabuk bozulma tehlikesi olan (bitkiler ve canlı malzemeler) veya son kullanma tarihi geçme ihtimali olan malların teslimine ilişkin sözleşmelerde cayma hakkı yoktur.

MADDE 7- CAYMA HAKKI KULLANILAMAYACAK ÜRÜNLER

Niteliği itibarıyla iade edilemeyecek, geri gönderilmeye elverişli olmayan ve çabuk bozulma tehlikesi olan (bitkiler ve canlı malzemeler) veya son kullanma tarihi geçme ihtimali olan ürünler, tek kullanımlık ürünler, kopyalanabilir yazılım ve programlar, hızlı bozulan veya son kullanım tarihi geçen ürünler için cayma hakkı kullanılamaz. Ayrıca diğer ürünlerde cayma hakkının kullanılması, ürünün ambalajının açılmamış, bozulmamış ve ürünün kullanılmamış olması şartına bağlıdır.
 

 

 

 

 

*4.10- SATICI mücbir sebepler veya nakliyeyi engelleyen hava muhalefeti, ulaşımın kesilmesi gibi olağanüstü durumlar nedeni ile sözleşme konusu ürünü süresi içinde teslim edemez ise, durumu ALICI'ya bildirmekle yükümlüdür. Bu takdirde ALICI siparişin iptal edilmesini, sözleşme konusu ürünün varsa emsali ile değiştirilmesini, ve/veya teslimat süresinin, engelleyici durumun ortadan kalkmasına kadar ertelenmesi haklarından birini kullanabilir.  ALICI'nın siparişi iptal etmesi halinde ödediği toplam tutar 10(on) gün içinde kendisine nakden ve defaten ödenir. ALICI’nın kredi kartı ile yaptığı ödemelerde ise, ürün tutarı, siparişin ALICI tarafından iptal edilmesinden sonra 7(yedi) gün içerisinde ilgili bankaya iade edilir. Bu tutarın bankaya iadesinden sonra ALICI hesaplarına yansıması tamamen banka işlem süreci ile ilgili olduğundan, ALICI, olası gecikmeler için SATICI’nın herhangi bir şekilde müdahalede bulunmasının mümkün olamayacağını ve SATICI tarafından kredi kartına iade edilen tutarın banka tarafından ALICI hesabına yansıtılmasının ortalama 2(iki) ile 3(üç) haftayı bulabileceğini iş bu sözleşme gereği kabul eder.

bottom of page